Hej världen!

Välkommen till WordPress. Det här är ditt första inlägg. Redigera eller radera det. Sedan kan du börja skriva!

Arvsfonden stödjer vårt antidrogprojekt ”Adda Livet”

Med projektet Adda Livet ska insamlingsstiftelsen Jiddra Inte öka ungas kunskap och insikt om drogmissbruk. För detta får de 13,3 miljoner kronor i stöd av Arvsfonden.

– Droganvändandet är ett stort samhällsproblem. Jiddra Inte:s projekt Adda Livet är ett bra exempel på hur man kan inkludera och engagera barn, unga och personer med funktionsnedsättning. Runt om i Sverige finns det många goda idéer för att jobba med denna problematik, men oftast saknas pengar. Därför finns Arvsfonden, säger Hans Andersson, enhetschef Arvsfonden.


Projektet ska på ett nytt sätt, för och med ungdomar, kombinera film, sociala medier, modern teknik och möten för att nå ut med droginformation och bakomliggande orsaker. Filmen ska visa på den stora bredd av droger som finns, som nätdroger, mediciner och blandmissbruk vilka skapar stora hälsoproblem. Även en webb ska utvecklas med nätbaserade utbildningar och en app i samarbete med unga som ska kunna användas av målgruppen, anhöriga, personal inom skola, ungdomsboende, stödboende, HVB-hem, idrottslag, fritidsverksamhet samt ideella organisationer.

– Det är med enorm stolthet och glädje som vi tagit emot beskedet om att Arvsfonden stöttar vårt ungdomsprojekt. Genom dessa resurser kan vi nu, genom samarbete med ungdomarna själva, påverka och stärka dem i att göra bra och drogfria livsval. Detta kommer att rädda liv. För oss som jobbat och kämpat för ungdomar och mot drogkulturen så länge känns det här helt fantastiskt, säger Patrik Pelosio, styrelseordförande Jiddra Inte!

 

För mer information
Mattias Axelsson
Pressansvarig
Kammarkollegiet
070-292 81 02
mattias.axelsson@kammarkollegiet.se

Patrik Pelosio
Styrelsens Ordförande
Stiftelsen Jiddra Inte
070-253 58 77
patrik@jiddrainte.se

Nils Dahl
VD och projektledare
Stiftelsen Jiddra Inte
070-569 55 55
nils@jiddrainte.se

Om Allmänna Arvsfonden
Allmänna arvsfonden gör så att bra idéer kan förvandlas till en bättre verklighet för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning. Varje år får mer än 400 projekt över hela landet stöd ur fonden. Friends startade som ett projekt finansierat av Arvsfonden. Det gjorde även Färdtjänst, Cirkus Cirkör och Glada Hudik-teatern. År 2016 delades 734 miljoner kronor ut. Uppskattningsvis är det över 9 000 projekt som fått pengar ur fonden sedan 1970.

”Vi har blivit blåsta” – men vem gör något åt det?

Jag kan tyvärr på rak arm ge tio exempel på övergrepp från Försäkringskassan och Socialtjänsten samt även Svensk Domstol och Länsstyrelser. Jag sitter med ett ärende just nu som berör båda de förstnämnda. Dick Sundevall på Magasinet Paragraf gör ett mycket tänkvärt och insiktsfullt inlägg om i detta fallet Försäkringskassan.

Dick Sundevall

Det är ett systemfel att inkompetenta människor kan ta helt vansinniga beslut och att dessa beslut inte fångas upp av en professionell metod. Återigen både Försäkringskassan och Socialtjänsten lider kraftigt av detta men även vissa andra myndigheter.

Dessvärre dör människor av detta. Jag har två fall av självmord i min omedelbara närhet. Den ena en pappa och den andra ett barn. Den första utsattes för Försäkringskassan och den andra i flera år av Socialtjänstens beslut och en fosterhemsplacering ifrån helvetet.

SÅ VAD GÖR POLITIKERNA? VEM SKA TA ANSVARET FÖR ATT RÄTTA TILL DESSA SYSTEMFEL!

Vi har blivit blåsta, Dick Sundevall, Magasinet Paragraf

Framgång och PISA-rapporten

Inte för att jag är någon stor beundrare av Erik Penser. Men som perspektiv på skolans system och politikers stenåldersförslag som innebär mera skola, jobba hårdare, fler läxor för att man tror att den helt ointressant PISA-rapport är relevant, så drar jag ändå detta exempel.

Erik Penser

Erik Pensers framgång i världen är ju något som politiker kan beundra. Han var en akademisk katastrof säger han själv men ändå så har han ur mångas perspektiv lyckats. För lika illa som det är att mäta framgång med PISA-rapporten är det att mäta framgång med pengar.

Man kan ändå konstatera att vi använder oss av politikernas sätt att mäta och Erik Pensers PISA-rapport hade varit katastrof men han har ändå lyckats bli miljardär. Jag tjatar igen… viktigaste måttstocken är GLÄDJE, KÄRLEK, EMPATI.

http://www.svd.se/miljardar-jag-ar-en-akademisk-katastrof/om/neuraths-toppmote

Ytterligare en död på Värmdö

Ytterligare en fin pojke på Värmdö har lämnat oss för tidigt! Han blev 19 år. Jag talade med honom för några veckor sen och han berättade om sina fina föräldrar som försökt att hjälpa honom, men mobbningen och utanförskapet i skolan gjorde ångesten för stark.Narkotikadöden

När han var 15 år så var han redan fast i missbruk. Han berättar om att det var blandning av gatudroger och statligt-knark som tog hans vänners liv. Och nu så även hans ! Mina tankar går till hans familj… himlen har fått en fin ängel! Men alldeles för tidigt tycker jag!!!

Hjälp oss att hjälpa. Vi behöver möta ungdomarna där dom är, vi behöver mötesplatser, personer som ser och hör och kan fånga upp innan det är för sent. Många debuterar och faller ur redan innan tonåren. Vi behöver bidrag för att kunna möta flera och för att kunna hålla flera läger runt om i Sverige.

Kramar Patrik

http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.2751823-hog-tid-att-agera-mot-narkotikadoden

Tillsammans mot missbruket på Värmdö!


Den senaste tiden har fyra unga människor på Värmdö avlidit på grund av missbruk. Allt fler av våra ungdomar fastnar i drogmissbruk. Vi som föräldrar, syskon och vänner måste visa att vi bryr oss och att vi vill ha en förändring.

Därför anordnar vi en manifestation i Gustavsbergs Centrum där vi kommer lägga ut ett stort hjärta av blommor på torget. Ta med dig en blomma och kom dit.

Där kommer det också att hållas tal av bland annat Patrik Pelosio, föreläsare och initiativtagare, Börge Hellström författare, Sandro Wennerberg är andre vice ordförande i Socialnämnden Politiker.

Visa att du bryr dig. Nästa gång kan det var ditt barn eller din vän!

När: 30 maj 2015 mellan kl 14-15.
Plats: Gustavsbergs Centrum, Stockholm

Läs mer och anmäl dig här:

https://www.facebook.com/events/1441411296159736/

Temaläger och mötesplatser

Det är mycket nytt nu som händer i och kring Stiftelsen. Förutom att vi dragit igång en förening som skall jobba med lokala frågor i en demokratisk struktur så arbetar vi med att utveckla mötet med våra barn och ungdomar. Temaläger och mötesplatser både egna och i samarbete med andra föreningar tror vi på och därför hoppas vi på att alla som är intresserade passar på och sänder ett mail till info@jiddrainte.se och berättar om era idéer.

Bland de teman vi arbetar med nu är frågor kring rasism och droger. I Föreningen Jiddra Inte utgår vi mer kring alla typer av fritidsintressen från sport till kultur, matlagning och bara helt vanliga mötesplatser.

20140805_172630_00298_00002Från Inspirationslägret 2014

Möten kring fritidsintressen

I våra tankar finns nu att dra igång en mötesplats i Värmdö kommun gärna i samarbete med någon. Är det något ni brinner för speciellt kontakta oss och var med. Vi ser möten kring vanliga fritidsintressen men också dit alla kan komma och hänga och möta andra i alla åldrar. En ny typ av fritidsgård kanske eller en motorklubb, internet café, show och dans eller precis vad som helst.

Känner du dig manad och inspirerad och vill bolla detta mot oss? Skicka ett mail till info@jiddrainte.se.

Lyssna på detta

En skön musikvideo från andra sidan Atlanten men så träffande ändå. Sanningar travade ovanpå varandra, insiktsfullt och kärleksfullt och så långt ifrån vansinnet som vi matas med. Önskar politiker kunde ta till sig dessa sanningar.

Vi har jobbat hårt

Det har varit tyst ett tag från oss på Stiftelsen Jiddra Inte men det betyder inte att vi inte gör något. Vi har jobbat hårt med vår nya hemsida och vi har fått in och säkrat minst ett läger i år samt nytt för i år är att vi kommer ha ett efterföljande mentorskap under hela året med de som önskar och vill vara med. Både individuella träffar och gruppträffar.

I morse läste jag följande. Regeringens ursäkt till Saudiarabien kostade nästan 145.000 kr. För 145.000 kr kan vi på Stiftelsen hjälpa 10 st ungdomar som riskerar att hamna i kriminalitet och drogträsket under ett helt år. Detta inkluderar en veckas inspirationsläger och efterföljande individuellt mentorskap och gruppträffar under ett helt år.

Skolan saknar glädje

Varför lyssnar inte politiker mer på den pedagogiska forskningen och mer på nya psykologirön? Nej istället ser vi ideligen nya förslag om skolan som verkar komma från stenåldern. Det handlar om mer kontroll, fler prov, fler läxor och till och med allvarligt lagda förslag som sommarskola för dom som har det svårast.

Livet handlar inte om att springa mer och fortare och att fokusera på det man inte kan skapar bara mer frustration, dåligt självförtroende, dålig självkänsla och sen depression.Det är som att hela samhället vägrar tänka i kärlek och glädje vilket är människans största drivkraft som inte suger energi utan dessutom skapar energi.

Nu införs betyg från åk 4 som ett ”frivilligt försök” i 100 skolor. Det är så tragiskt att när regeringen och alliansen…

Publicerat av Malena Ernman Onsdag 11 februari 2015